Alla olevassa
ohjeessa on melko reilusti lihaa suhteessa lisukkeisiin. Se onkin usein meillä
tarjolla yhtenä ruokalajina muiden thaiherkkujen kanssa ja syömme sen riisin
kaverina siinä missä currytkin. Se ei siis oikeastaan ole salaatti, vaan kanaa
kasviksilla. Tämä saa olla myös tulista. Salaatin voi myös korvata
kiinankaalilla. Ruukussa myytävä romaine on liian pehmeää ja vastaavasti perus-rapea
salaatti menee herkästi lämmetessään kitkeräksi. Tähän sopii jatkeeksi myös
possun jauheliha, jolloin öljyä tarvitsee vähän vähemmän – possun rasva tuo
chiliin pehmeyttä ja mukavaa kosteutta salaattiin. Jättiravut taas sopivat
milloin vain chilin ja thaimakujen joukkoon. Nuudelit taasen pehmentävät ja
tuovat ruokaisampaa otetta salaattiin. Eli tämä perussetti on vaikka miten
muunneltavissa!
1pkt (400g)
broilerin jauhelihaa
chiliä
1 lime
1 rkl ruokosokeria
thai kalakastiketta
½ Cosmopolitan salaattia TAI Romainesalaattia
2 tomaattia
½ kurkku
½ makeaa sipulia
1 dl cashew pähkinöitä
korianteria
thaibasilikaa
pähkinäöljyä
chiliä
1 lime
1 rkl ruokosokeria
thai kalakastiketta
½ Cosmopolitan salaattia TAI Romainesalaattia
2 tomaattia
½ kurkku
½ makeaa sipulia
1 dl cashew pähkinöitä
korianteria
thaibasilikaa
pähkinäöljyä
Revi laakean
kulhon pohjalle salaatit, pilko tomaatit. Halkaise kurkku ja poista vetinen
keskusta teelusikalla. Pilko puolikkaat reiluiksi paloiksi. Viipaloi sipuli
joukkoon.
Paahda kuivalla
pannulla pähkinät, lisää vähän pähkinäöljyä, pyörittele pähkinät öljyssä ja
lisää salaattiin. Paista broiskun jauheliha pähkinäöljyssä, lisää joukkoon
pilkottu chili. Ota virta pois pannulta, lisää joukkoon limen mehu, sokeri
ja yrtit. Laita kalakastiketta tipottain, kunnes maku on sopivan suolainen. Lisää tarvittaessa vähän öljyä, jotta jauhelihan joukossa on ”lientä”.
Kaada seos salaatin päälle, sekoita kevyesti ja nauti heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti