Tähän haudutettavaan
pataan sopii erinomaisesti possun halvemmat osat, kuten palapaisti tai lapa ilman rasvareunusta. Ei
ehkä kuitenkaan kassler tms. rasvaisempi, kun tuota kermaa kuitenkin lisätään. Kerma
kannattaa lisätä mahdollisimman kuumalle pannulle, jolloin se kiehuu hieman
kasaan, ruskistuu ja antaa makua, vaikkei sitä määrällisesti olisi niin paljoa.
Sinappia voi lisätä lopussa vielä maun mukaan, meillä rva tekisi hunajaisempaa
ja herra Berner taas tuplaisi jyväsinapin määrän. Makuasioita taas ja kannattaa
maistella, siksi ylimalkaiset ohjeet.
400-500g possun
palapaistia
1 prk kuohukermaa
2 dl maitoa
1 sipuli
(2dl kantarelleja)
3-5 rkl hunajaista Dijon sinappia
3-5 rkl karkeaa Dijon sinappia
1-2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
voita paistamiseen
pippuria, paprikajauhetta, soijaa
1 prk kuohukermaa
2 dl maitoa
1 sipuli
(2dl kantarelleja)
3-5 rkl hunajaista Dijon sinappia
3-5 rkl karkeaa Dijon sinappia
1-2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
voita paistamiseen
pippuria, paprikajauhetta, soijaa
Laita pataan kuullottumaan
pienityt sipulit. Ruskista erillisessä paistinpannussa parissa erässä suupalan
kokoiset possupalat, mausta paprikajauheella ja mustapippurilla. Kaada
viimeisen erän päälle noin puolet kermasta, anna kiehahtaa kunnolla ennen pataan lisäämistä. Lämmitä tyhjä paistinpannu vielä kertaalleen ja kaada loput kermasta pannulle. Kaada kerma pataan
possujen päälle, huuhtele paistinpannu maidolla ja kaada sekin pataan. Lisää maitoa
niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. Lisää halutessasi pannulla
kuivatettuja kantarelleja. Mausta reilulla soijalorauksella ja lisää noin puolet sinapeista.
Hauduttele pari tuntia hellalla tai uunissa kastikkeen juuri ja juuri kiehuen.
Maista, lisää mausteita ja/tai sinappia ja suurusta maitotilkkaan sotketulla
vehnäjauholla. Suurusteen määrä riippuu kerman kasaan kiehumisesta ja sinapin
määrästä. Keittele vehnäjauho kypsäksi, n. 15min.