torstai 21. marraskuuta 2013

Uunifeta


Uunifetan idea tuli jollakin Saksan reissullamme, jossakin välimerellisessä ravintolassa, kun herra Berner vastaavanlaista alkupalaksi tilasi ja tykästyi. Fetan tulee ehdottomasti olla oikeaa fetaa, eikä mitään salaattijuustoa, mm. Dodoni on oikein mainio vaihtoehto. Fetan voi myös huuhtaista viileän veden alla ennen käyttöä, jotta pintasuola vähenee. Ohjeen chili on ylimalkaisesti ”chiliä” – joskus käytämme öljyä maustamaan kuivattuja chilejä, jotka nostamme vuoasta pois ennen syömistä, joskus taasen pilkomme tuorechiliä (ilman siemeniä) joukkoon. Ajatuksemme on ollut, että feta olisi överitulisen sijaan mukavan lämmittävä.

Uuniin menossa


1 pkt fetaa (200g)
½ sipuli
2 rkl valkosipulia
3 tomaattia
chiliä
n. 0,5dl oliiviöljyä
mustapippuria
 
Viipaloi sipulit ohuiksi ½ renkaiksi, lohko tomaatit, viipaloi valkosipulikynnet tai yksi kokonainen valkosipuli ohuiksi, mutta pinta-alaltaan erottuviksi paloiksi.

Laita noin tuplaten fetan kokoiseen uunivuokaan pohjalle valkosipulit, sipulit, chilit ja puolet tomaateista. Sipulit pohjalle, jotta ne kypsyvät öljyssä. Laita vuokaan feta ja loput tomaatit – pääosin fetan ympärille, jotta feta voi hitusen ruskistua uunissa. Rouhi päälle mustapippuria, lorota kunnolla oliiviöljyä (sipulit ainakin peittoon) ja lykkää uunin yläosaan 250 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi. Nauti hyvän vaalean leivän kanssa joko alkupalana tai osana tapastelua/mezeilyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti