Uunifetan idea
tuli jollakin Saksan reissullamme, jossakin välimerellisessä ravintolassa, kun
herra Berner vastaavanlaista alkupalaksi tilasi ja tykästyi. Fetan tulee
ehdottomasti olla oikeaa fetaa, eikä mitään salaattijuustoa, mm. Dodoni on
oikein mainio vaihtoehto. Fetan voi myös huuhtaista viileän veden alla ennen
käyttöä, jotta pintasuola vähenee. Ohjeen chili on ylimalkaisesti ”chiliä” –
joskus käytämme öljyä maustamaan kuivattuja chilejä, jotka nostamme vuoasta
pois ennen syömistä, joskus taasen pilkomme tuorechiliä (ilman siemeniä)
joukkoon. Ajatuksemme on ollut, että feta olisi överitulisen sijaan mukavan
lämmittävä.
Uuniin menossa |
1 pkt fetaa
(200g)
½ sipuli
2 rkl valkosipulia
3 tomaattia
chiliä
n. 0,5dl oliiviöljyä
mustapippuria
½ sipuli
2 rkl valkosipulia
3 tomaattia
chiliä
n. 0,5dl oliiviöljyä
mustapippuria
Viipaloi sipulit
ohuiksi ½ renkaiksi, lohko tomaatit, viipaloi valkosipulikynnet tai yksi
kokonainen valkosipuli ohuiksi, mutta pinta-alaltaan erottuviksi paloiksi.
Laita noin
tuplaten fetan kokoiseen uunivuokaan pohjalle valkosipulit, sipulit, chilit ja
puolet tomaateista. Sipulit pohjalle, jotta ne kypsyvät öljyssä. Laita vuokaan
feta ja loput tomaatit – pääosin fetan ympärille, jotta feta voi hitusen ruskistua
uunissa. Rouhi päälle mustapippuria, lorota kunnolla oliiviöljyä (sipulit
ainakin peittoon) ja lykkää uunin yläosaan 250 asteeseen noin kymmeneksi
minuutiksi. Nauti hyvän vaalean leivän kanssa joko alkupalana tai osana
tapastelua/mezeilyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti