Hra B: Nuo suppikset voisi yhdistää johonkin lihaan ja hakea tummia, ehkä hieman japanilaissävytteisiä makuja ilman kermaa.
Rva B: Mä en maista mitään tässä flunssassa. Chili sattuu, mutta makua saisi olla.
Eipä siinä. Tuijottelimme jääkaappia ja kuiva-ainekaappia. Pöydällä odotti tarjous-ulkofileemöö, jonka laadulle oli omat epäilyksensä hinnan vuoksi, mutta kun hinta oli sama kuin mauttomassa broiskussa, ei valinnanvaikeutta kaupassa kuitenkaan ollut. Perusarkiruokaa valmismausteita käyttäen, ulkonäkö ei ollut järin kuvauksellinen, mutta maku sitäkin jaettavampi. Ja tuli nopeasti.
500g naudan ulkofilettä
voita & seesami-/oliiviöljyä paistamiseen
150g (3 kiekkoa Blue Dragon) nuudeleita
1 l tuoreita suppiksia
1 sipuli
1 dl teryakikastiketta
loraus japanilaista/vähäsuolaista soijaa
(seesaminsiemeniä)
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo lävikössä kylmällä vedellä ja siirrä odottamaan. Leikkaa filee ohuiksi, n 1cm paksuisiksi pihveiksi, viipaloi sipuli.
Paista pihvit useammassa osassa nopeasti mahdollisimman kuumalla pannulla, reilussa rasvassa. Varo läpikypsentämästä. Siirrä sivuun odottamaan. Pyörittele paistetut pihvit puolessa määrässä terakikastiketta. Puhdistamatta pannua, vähennä lämpöä ja laita sipulit pannuun, pehmentele. Heitä sekaan suppikset, höyryttele vähän nesteitä pois Kippaa sekaan nuudelit ja loput Teryakikastikkeet. Jatka vedellä, jos näyttää kuivuvan liikaa. Lisää halutessasi seesaminsiemeniä. Kun nuudeliseos on lämmintä, nostele sekaan mööt ja sekoita maut. Syvennä makua soijalla, varo ylisuolaamasta ruokaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti