perjantai 8. marraskuuta 2013

Grillipotut

Oivallinen ja edullinen lisä kaikkeen mahdolliseen. Potut voi keitellä etukäteen ja heittää grilliin/parilapannulle juuri ennen tarjoilua. Ja tuo valkosipulivoi – taivaallista myös lihan päällä. Valkosipulivoi tulee myös monesti mikrotettua tuntikin etukäteen, valkosipuli ehtii pehmentyä lämpimässä voissa ja maku pyöristyy mukavasti.

Rosamunda perunoita sopivasti
knölli voita
reilusti valkosipulia, suolaa
 
Keitä Rosamundat lähes kypsiksi, haihduta hetki kattilassa höyryjä pois vedenkaadon jälkeen. Ota lautaselle odottamaan käyttöä, älä peitä. Viipaloi potut kuorineen pitkittäin 3-4 osaan, n.1cm paksuisiksi. Sivele sormin hieman oliiviöljyä, ettei pottu jää kiinni grilliin. Koska potut ovat jotakuinkin kypsiä, riittää grillissä värin hankkiminen ja samalla läpilämmittäminen. Saa siis olla lämpöä reilusti.

Valkosipulivoita varten lykkää kahvimukiin kunnon knölli voita ja purista valkosipulit sekaan. Heitä mikroon 30sekunniksi. Sekoita ja toista mikrotus, jos voi ei ehtinyt sulaa. Anna odottaa käyttöä huoneenlämmössä. Mikrota uudestaan ennen käyttöä. Lisää reilu ripaus suolaa.
Valele pottuja grillauksen loppuvaiheessa muutaman kerran valkosipulivoilla, ota loppuvoi pöytään, jotta sitä voi lisätä perunan päälle. Turha hukata hyvää voita grillin uumeniin – saatikka liekittää maukasta perunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti