Pieni
moralisoiva perinneruokafriikkiys nosti minussa päätään kun näin kaupassa
lepuskoita useamman päivän myyntiajalla. Ei näin. Lepuskat tulee olla tuoreita ja jos niitä
kaupan/torimyyjän valikoimissa vielä aamukymmeneltä on, eivät ne sitä enää ole. Pottumuusia en järin usein tee, mutta kun teen, niin se valmistuu
Rosamundasta, siihen lisätään kuumaa maitoa, paljon voita ja suolaa ja
hurruutetaan nopeasti sähkövatkaimella sileäksi. Niinpä lepuskaohjeeni sisältää
jo voita ja nestettä, eikä se ole kokkareinen. Näitä tehtyäsi, huomaat tekeväsi
aina pottumuusia muutaman ekstra-annoksen…
Hyvä nyrkkisääntö on, että maitoa ja
jauhoja tulee kumpaakin puolet pottumuusin määrästä. Tuntuma pitää olla vielä
vähän tarttuva, mutta jauhojen kanssa helposti taputeltava. Ja kanamunaa ei tarvita, maku on "perunaisempi" ilman ja käsiteltävyys on helpompaa.
3 dl kylmää
pottumuusia
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
suolaa
Sekoita pottumuusin
sekaan nopeasti jauhot ja osa maidosta. Jos taikina on paksua, lisää
loppumaito. Lisää hieman suolaa. Nosta pellille
lusikalla 6 kököä, ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele vajaan sentin
paksuisiksi pyöreiksi lepuskoiksi. Paista 250 asteisessa uunissa n. 10-15min
tai kunnes lepuskat ovat saaneet kunnolla väriä.
Pyyhkäise
ylimääräiset jauhot pois pullasudilla ja nauti heti tuoreeltaan juuston ja
kinkun kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti