Rosamunda perunoita sopivasti
knölli voita
reilusti valkosipulia, suolaa
Keitä Rosamundat lähes kypsiksi, haihduta hetki kattilassa höyryjä pois vedenkaadon jälkeen. Ota lautaselle odottamaan käyttöä, älä peitä. Viipaloi potut kuorineen pitkittäin 3-4 osaan, n.1cm paksuisiksi. Sivele sormin hieman oliiviöljyä, ettei pottu jää kiinni grilliin. Koska potut ovat jotakuinkin kypsiä, riittää grillissä värin hankkiminen ja samalla läpilämmittäminen. Saa siis olla lämpöä reilusti.
Valkosipulivoita varten lykkää kahvimukiin kunnon knölli
voita ja purista valkosipulit sekaan. Heitä mikroon 30sekunniksi. Sekoita ja
toista mikrotus, jos voi ei ehtinyt sulaa. Anna odottaa käyttöä
huoneenlämmössä. Mikrota uudestaan ennen käyttöä. Lisää reilu ripaus suolaa.
Valele pottuja grillauksen loppuvaiheessa muutaman kerran
valkosipulivoilla, ota loppuvoi pöytään, jotta sitä voi lisätä perunan päälle.
Turha hukata hyvää voita grillin uumeniin – saatikka liekittää maukasta
perunaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti