Tämä lisuke kuuluu
sarjaamme ”mitäs täältä kaapista taas löytyykään?”. Olenpa tähän joskus
käyttänyt jonkun tomaattikeiton jämänkin. Tai paseerattua tomaattia. Pastahan
ei pelkässä tomaatissa kypsy ja proteiinimakaroni paitsi, että se on maukasta
tomaatin kera, pysyy myös suutuntumaltaan miellyttävänä nopean uunittelun
jälkeenkin. Ja tuleepa tässä samalla kerrottua pikatomaattikastikkeeni ohje. Jos
basilikaa löytyy, sitä lopussa lisään. Basilikaa ei kannata laittaa
kastikkeeseen kiehumaan, lehtiyrttinä se kypsyessään haihduttaa makua ja
jäljelle jää vain tomaatista poikkeavat väriknöllit. Pastan määrä suhteessa
kastikkeeseen riippuu usein muusta tarjottavasta ja ruokailijoiden määrästä. Monesti
teen tästä melko kastikemaista, jotta sitä ei enää erikseen lihalle tarvitse valmistaa.
2dl proteiinimakaronia
½ sipuli
2 rkl silputtua valkosipulia
1 rkl tummaa sokeria
1 prk kokonaisia tomaatteja
mustapippuria, suolaa, balsamicoa, oliiviöljyä
maukasta juustoraastetta
Silppua sipulit ja valkosipulit pieniksi. Kuullota keskilämmöllä reilussa oliiviöljyssä kunnolla pehmeiksi, käytä tähän reilusti aikaa, koska sipulit eivät järin nopeasti tomaatissa pehmene. Älä ruskista. Lisää sekaan sokeri ja silputut kokonaiset tomaatit. Lorauta sekaan balsamicoa ja rouhi mustapippuria. Kiehuttele 10min, keitä sillä aikaa protskupasta lähes kypsäksi. Maista ja mausta tarvittaessa tomaattikastiketta, sekoita valutettu pasta sekaan. Laita (voideltuun) uunivuokaan, ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Gratinoi uunin ylätasolla (n. 225c) joitakin minuutteja, juuston ruskistumisen ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti