Teimme eräänä
iltana tapashenkistä ruokaa, joka meillä tarkoittaa sen alkuperäistä ajatusta –
syö kaikki eripari-ylijäämät kaapeista. Tähän ruokaan löytyi kantavaksi
ajatukseksi muutama kampasimpukka, sekä kaapissa kypsymistä odottava mango.
Raaka mango on melko kitkerä, mutta ohuina siivuina se tuo mukavaa terävyyttä
ja vastapainoa pehmeälle kampasimpukalle jyräämättä pääraaka-ainetta. Fenkolin
kirpakkuus sopii mereneläville (etenkin rasvaiselle lohelle) ja pieni chili
antaa lämpöä. Kampasimpukka leikattiin myös ohuiksi siivuiksi niin, että
reunoilla oli mukavaa paistopinnan makua ja samalla haarukallisella suuhun saa
pehmeää, suussa sulavaa, raakaa kampasimpukkaa.
Niin ja limen määrä riippuu toki hedelmän kypsyydestä ja puristuksen ”voimasta”.
Meiltä löytyy sitruspuristin ja siten saamme käsipelistä poiketen kaikki mehut
talteen.
4 kampasimpukkaa
½ fenkoli (valkoista osaa)
½ raaka mango
½ punainen chili
½ limen mehu
1 tl tummaa sokeria
paistamiseen pähkinä-/seesamiöljyä, suolaa
koristeeksi (thai)minttua
Leikkaa fenkoli
ohuiksi tikuiksi, laita hetkeksi mahdollisimman kylmään veteen tasaantumaan ja
rapeutumaan. Halkaise chili, poista siemenet ja valkoinen osa. Viipaloi ohuiksi
siivuiksi. Laita chili, sokeri ja lime kulhoon, painele kevyesti makuja
sekaisin, älä kuitenkaan riko chilin rakennetta. Viipaloi mango ohuiksi
tikuiksi. Lisää mango ja kuivaksi valutettu fenkoli kulhoon, sekoita maut
sekaisin.
Paista kampasimpukat kuumalla pannulla nopeasti, vain sen verran, että pinta saa kauniin värin. Lisää lopussa ripaus suolaa, pyörittele kampasimpukat öljyssä ja suolassa. Nosta simpukat laudalle ja leikkaa ohuita viipaleita.
Nostele mango-fenkoli tarjoiluastiaan, nostele kampasimpukkaviipaleet krouvisti päälle ja koristele (thai)mintun lehdillä.
Paista kampasimpukat kuumalla pannulla nopeasti, vain sen verran, että pinta saa kauniin värin. Lisää lopussa ripaus suolaa, pyörittele kampasimpukat öljyssä ja suolassa. Nosta simpukat laudalle ja leikkaa ohuita viipaleita.
Nostele mango-fenkoli tarjoiluastiaan, nostele kampasimpukkaviipaleet krouvisti päälle ja koristele (thai)mintun lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti