Maaliskuu!
Ihan
kohta on kesä. Ainakin jos Stadin lätkäjengien otteita on uskominen. Mikäs sen
parempi kesän aloitus kuin ribsit. Näihin löytyy monta valmistustapaa, mutta
ilman omakehua – tässä se paras. Tapanamme oli ennen keittää ribsit, joka sekin
oli ihan toimiva tapa, mutta uunissa höyryttämällä liha on mureampaa ja
irtonaisempaa. ”Ongelmana” tässä on grillaus, murea liha tuppaa tippumaan
luista katseen voimalla ja rivit kannattaakin pieniä ennen grillausta. Ja
uuniin mahtuu kerralla useampi rivi, kuin mitä menee kattiloihin ja pannuihin
kiehumaan.
Marinadit
vaihtelee – välillä cokista ja soijaa, välillä valmista bbq-kastiketta, joskus
joku thai-chilihässäkkä. Kunhan on sokeria ja makeutta tarttumapinnan ja tahman
saavuttamiseksi. Grilleistä ribsien kanssa suosimme kaasua, lämpö on tasaisen
matala, eikä palaminen ole niin todennäköistä. Määrää miettiessä kannattaa
huomioida, että ribsit ovat luurivejä, niistä siis menee iso osa roskiin.
Lähtökohtaisesti kannattaa varata luita ainakin rivi per ruokailija.
Uuniin esikypsymään! |
Ribsejä
Marinadi
Laita uuni
lämpenemään 225c. Laita ribsit pellille, leivinpaperin päälle rasvapuoli
ylöspäin. Kaada hieman vettä pellille. Viillä ribseihin vinottain viiltoja, jotteivät
ne käpristy kypsennettäessä. Hiero päälle hieman marinadia. Peitä pelti
tiukasti foliolla, kypsennä uunissa n. 1,5-2h koosta ja määrästä riippuen.
Grillaile esikypsytetyt ribsit hiljakseen marinadia pintaan valellen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti