lauantai 8. maaliskuuta 2014

Possun ribsejä


Maaliskuu! 
Ihan kohta on kesä. Ainakin jos Stadin lätkäjengien otteita on uskominen. Mikäs sen parempi kesän aloitus kuin ribsit. Näihin löytyy monta valmistustapaa, mutta ilman omakehua – tässä se paras. Tapanamme oli ennen keittää ribsit, joka sekin oli ihan toimiva tapa, mutta uunissa höyryttämällä liha on mureampaa ja irtonaisempaa. ”Ongelmana” tässä on grillaus, murea liha tuppaa tippumaan luista katseen voimalla ja rivit kannattaakin pieniä ennen grillausta. Ja uuniin mahtuu kerralla useampi rivi, kuin mitä menee kattiloihin ja pannuihin kiehumaan.

Marinadit vaihtelee – välillä cokista ja soijaa, välillä valmista bbq-kastiketta, joskus joku thai-chilihässäkkä. Kunhan on sokeria ja makeutta tarttumapinnan ja tahman saavuttamiseksi. Grilleistä ribsien kanssa suosimme kaasua, lämpö on tasaisen matala, eikä palaminen ole niin todennäköistä. Määrää miettiessä kannattaa huomioida, että ribsit ovat luurivejä, niistä siis menee iso osa roskiin. Lähtökohtaisesti kannattaa varata luita ainakin rivi per ruokailija.

Uuniin esikypsymään!


Ribsejä
Marinadi


Laita uuni lämpenemään 225c. Laita ribsit pellille, leivinpaperin päälle rasvapuoli ylöspäin. Kaada hieman vettä pellille. Viillä ribseihin vinottain viiltoja, jotteivät ne käpristy kypsennettäessä. Hiero päälle hieman marinadia. Peitä pelti tiukasti foliolla, kypsennä uunissa n. 1,5-2h koosta ja määrästä riippuen. Grillaile esikypsytetyt ribsit hiljakseen marinadia pintaan valellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti