Tällä määrällä
ruokkii isommankin seurueen. Salaisuus on vaahdotetussa kermassa, joka tekee
kastikkeesta ilmavan ja tuplaa kastikkeen tilavuuden helposti. Kahdestaan ollessamme
vatkaan hollandaisen kolmesta keltuaisesta ja jätän usein kermavaahdon pois.
Tällöin reduktioita riittää muutama ruokalusikallinen. Jos kastike sakenee
liikaa, lisään lorauksen maitoa sekaan. Kastikkeen salaisuus on sitruunassa ja
mirinissä, niillä taittaa hyvin voin makua. Jos ei japanilaista miriniä ole,
voi laittaa toki vaaleaa balsamicoa tai omenaviinietikkaa, tällöin vähempi määrä
riittää.
½ pll
valkoviiniä (riesling tms. pirtsakka)
2-3 tl sitruunamehua
1-2 rkl miriniä, makeaa riisiviiniä
7 kanamunan keltuaista
n. 150-200g voita
1,5 dl kuohukermaa
2-3 tl sitruunamehua
1-2 rkl miriniä, makeaa riisiviiniä
7 kanamunan keltuaista
n. 150-200g voita
1,5 dl kuohukermaa
Tee ensin
reduktio. Keitä valkoviiniä kasaan, kunnes sitä on jäljellä n. 0,5dl. Mausta
etikalla ja sitruunalla. Maista, reduktio saa olla vahvaa, mutta toki
tasapainoisen makuista. Vatkaa joukkoon keltuaiset. laita kastikekattila vesihauteeseen, jossa
vesi juuri ja juuri on kiehahtamaisillaan. Lisää voita pala kerrallaan, vatkaa
koko ajan. Kun kastike on sakeaa ja kypsän makuista (maussa ei erotu voi, eikä
kanamuna), ota kattila sivuun. Tähän asti voit tehdä kastikkeen etukäteen.
Juuri ennen tarjoilua, vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lämmitä kastike
vesihauteessa ja sekoita kermavaahto sekaan. Lisää tarvittaessa suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti