Potkia kannattaa varata yksi per ruokailija – ellei halua
nauttia tästä herkusta vielä seuraavanakin päivänä. Ensimmäisen kerran
tarjosimme tätä herkkua kavereiden kanssa tapastellessa. Tuolloin keitin lientä
enemmän kasaan ja revin lihat pieneksi asetellakseni ne lapinrieskapalojen
päälle. Rieskat olivat kaksinkertaisia ja välissä oli piparjuurituorejuustoa.
Toisella kerralla potkat olivat tarjolla haudutuspadassaan, nostelimme luut
pöydässä sivuun (saa nuolla…), jotta murean ja luista irroneen lihan
nosteleminen lautasille kävisi helpommin. Tuolloin kaverina oli grillipottuja.
2 karitsanpotkaa
2 sipulia
2-4 kynttä valkosipulia
n. 1/2pll punaviiniä
1prk tomaattipyreetä
1prk kuorittuja tomaatteja
1prk kapriksia
1 dl rusinoita
rosmariinia, reilu ripaus kanelia, mustapippuria, mööfondia
2 sipulia
2-4 kynttä valkosipulia
n. 1/2pll punaviiniä
1prk tomaattipyreetä
1prk kuorittuja tomaatteja
1prk kapriksia
1 dl rusinoita
rosmariinia, reilu ripaus kanelia, mustapippuria, mööfondia
Ruskista potkat, pyörittele sekaan sipuliviipaleet ja pienityt
valkosipulit ja hetken päästä tomaattipyree & mausteet. Lisää viini, anna
alkoholin kiehua pois. Lisää pilkotut kuoritut tomaatit ja tarvittaessa vettä.
Hauduttele pari tuntia, tarkista maku. Lisää tarvittaessa
viiniä. Saa hautua huoletta useamman tunnin. Lisää noin vartti ennen tarjoilua
kaprikset ja rusinat. Tarkista tämän jälkeen suolan määrä. Fressiä näköä saa,
kun kalttaa jokusen tomaatin ja pilkkoo ne sekaan kapristen ja rusinoiden
lisäyksen yhteydessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti