maanantai 8. joulukuuta 2014

Pastarullat Schwarzwaldin kinkulla ja pika-tomaattikastike

Tämän tyyppisen pastaruuan näin jossakin miljoonista tositeeveekokkiohjelmista. Ohjetta tai tarkempaa määrittelyä täytteiden suhteen ei määritelty, joten makustelin yhteensopivia makuja ja testasin alla olevin täyttein rullia. Joihinkin rulliin olen kokeillut Valion pastaraastetta ja todennut ettei se sula samalla tavalla kuin muiden valmistajien mustaleimaraasteet. Lidlin Schwarzwaldin kinkku on maukas ja juuri sopivan kokoinen kinkku ainakin Cittareissa myytävien Giovanni Rana (tuorepasta) lasagnelevyjen kanssa.

Alla olevassa kuvassa pasta oli osa yli viiden ruokalajin illallista ja neljästä rullasta sai päätyjen leikkaamisen jälkeen kahdeksalle annokset pastaa jäädessä vähän ylikin. Pääruuaksi rullia kannattaa varata 1 ½ - 2 kpl per ruokailija. Alla oleva on kahdelle, ei niin nälkäiselle ruokailijalle.

 ½ pkt (3 levyä) tuorepasta-lasagnelevyjä
1 pkt (9 viipaletta) Schwarzwaldin kinkkua
n. 1,5dl mustaleimaraastetta
n. 3rkl juustokermaa
(salviaa tai basilikaa)

Kastike
1 tlk hyvää tomaattimurskaa
balsamicosiirappia
oliiviöljyä
salviaa tai basilikaa
mustapippuria
suolaa

Lämmitä tomaattimurska kattilassa, lisää mausteet, loraus terävää oliiviöljyä ja pienitty yrtti. Varo suolan kanssa, tomaatti keittyy uunissa kasaan vahvan makuiseksi kastikkeeksi. Kaada kastike uunivuokaan.

Pikaversio pikakastikkeesta - kaikki ainekset uunivuokaan ja sekoitus, tässä balsamicosiirapin aijaan balsamicoa ja ripaus tummaa sokeria.


Lämmitä vähintään pastalevyn kokoisessa kasarissa reilusti vettä. Älä anna veden kiehua, jotteivat pastalevyt hajoa.
Laita pastalevy kattilaan ja pehmittele n.30sek. Nosta levy lastan avulla kapea reuna itseesi päin pöydälle levitetylle leivinpaperille. Painele pastalevyn päälipuoli talouspaperipalalla kuivaksi. Sama talouspaperi riittää hyvin kolmen levyn kuivaamiseen. Laita juustokermaa noin ruokalusikallinen pastan päälle, levitä se sormella tasaisesti, jättäen yläreunasta n.3cm kuivaksi. Ripottele juustoraaste tasaisesti, jättäen yläreuna edelleen tyhjäksi. Halutessasi, ripottele juuston päälle pienittyä salviaa tai basilikaa. Laita raasteen päälle kolme kinkkuviipaletta limittäin - noin sentti alareunasta aloittaen, jättäen yläreuna edelleen täytteittä. Paina juusto ja kinkut tiukasti kiinni pastalevyyn. Rullaa levy mahdollisimman tiukaksi leivinpaperin avulla. Sivele yläreunaan vettä, jotta rulla kiinnittyy. Nosta rulla tomaattikastikkeeseen sauma alaspäin. Tee näin kaikki rullat. Laita rullat uunivuokaan väljästi, jotteivat ne tartu toisiinsa kiinni. Lusikoi hieman tomaattikastiketta rullien päälle, jotteivat ne kuiva uunissa.


Kypsennä rullia uunissa sen verran, että juusto sulaa, noin 12-15min 210 °C.

Parmesanraaste kruunaa pastan kuin pastan. Heinille kiitos kuvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti