Rouva Bernerin
salainen valmissoosipahe on ehdottomasti teriyakikastike. Siitä saa nopeasti
makua arkimättöihin. Ja se on erinomainen lohen ja rapujen kaveri. Varsinkin
lohen rasvaisuus on alkanut sekä tökkiä, että närästää kumpaakin perheemme
aikuista ja niinpä kypsennettyä lohta tulee syötyä lähinnä raikkaissa
tomaattikeittoliemissä tai sushin ylijäämäpaloina paistettuna. Tämä ohje on
nimenomaan yhdestä sushi-illastamme. Olin leikannut nigireitä ja sashimia
varten fileestä parhaimmat kohdat talteen ja ylijääneen lohen leikkasin
tasakokoisiksi paloiksi. Lohen alla oleva salaatti sopii hyvin sushiriisin rapeaksi
ja kevyeksi vastapainoksi ja teriyaki taas leikkaa lohen rasvaisuutta. Lisäksi
kun paistaa lohen kuumalla pannulla nopeasti, jää sisus punervaksi, muttei
liian raa’aksi. Tällöin maku on mielestämme pehmeä, eikä rasvainen. Makueroja,
mutta kannattaa silti testata jos iänikuinen uunilohi ei enää innosta.
100-200g lohta
1 porkkana
4-5 lehteä cosmpolitan salaattia
Ginger&sesami teriyakikastiketta
korianteria
Raasta porkkana
karkealla terällä. Pinoa salaatinlehdet laudalle, leikkaa poikittain ohutta
siivua. Pieni korianteri. Sekoita kasvikset lautasen pohjalle. Paista lohi
kuumalla pannulla (seesami)öljyssä. Nosta pannu sivuun, lisää teriyakikastiketta
niin, että lohipalat saa pyöriteltyä siinä kauttaaltaan. Nostele lohet salaatin
päälle, valuta loppukastike-öljyseos pannulta sekaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti