lauantai 8. maaliskuuta 2014

Mustaherukkakastike

Tämä kastike kuuluu sarjaamme puolivalmista ja helppoa, mutta vie hetken aikaa. Kannattaa siis aloittaa ruuanlaitto tällä. Kastike sopii erinomaisesti riistalle ja kanalle, eli melko ääripään mauille. Kastikkeen paseeraan kestokahvinsuodattimen läpi. Etsin kaupassa ystävillemme salaattilinkoa ja käteeni osui tuollainen suodatin, näytti harsoa siistimmältä vaihtoehdolta knöllien ja hötöjen poissiivilöintiin ja kyllä – tuohan toimii! Eikä maksanut kuin kolme euroa.



Valmis demi-glace on varsin mautonta ja vetistä, reduktio saa siis olla todella vahvan makuinen. Kannattaa lisätä demi-glace erissä, jottei kastikkeesta tule liian vetistä, makuun vaikuttaa käytetty punaviini. Lisäuolan ja pyöreyden saa helposti valmiista nestemäisestä härkäfondista ja makeutta tuo mustaherukkahillo. Hillonkin määrä on vaikea arvioida, itsellämme on ilo saada omatekoista mustaherukkahilloa ja siten makeus ja määrä voi kotikeittiöittäin vaihdella. Ja puolustellaan loppuun vielä valmisaineksia – ovat kaikki kuitenkin lisäaineettomia!

2,5dl punaviiniä
liraus härkäfondia
vajaa prk Demi-Glace kastikepohjaa
3-5 rkl mustaherukkahilloa


Keitä punaviiniä, kunnes jäljellä on n. 0,5dl. Lämmitä Demi-Glacea erissä punaviinin sekaan, maistele, lorauta hieman härkäfondia lisäsuolaksi ja mauksi. Lisää lopussa mustaherukkahilloa. Siivilöi kastike sileäksi harson tai kestosuodattimen läpi.

Sous-vide poron fileetä ja paistia, papuja, palsternakkapyrettä ja mustaherukkakastiketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti