Jäi kaappiin hautumaan broilerin jauhelihaa. Kaipasi vähän
salaattiin vaihtelua. Tein pyöryköitä, jotka tosin litistin, jotta saisi
paistopintaa. Mausteiksi se mitä löytyi. Tällä kertaa nesteenä maitoa, joskus ollut omenamehua. Mausteet
sinnepäin, kuten tapana on, kannattaa kypsentää koepala vaikka mikrossa, niin
saa vähän käsitystä mausta ja suolan määrästä. Kaikkea oli reilu ripaus.
Broiskun jauhelihaan saa laittaa makua.
250g broilerin jauhelihaa
1 kanamuna
0,5 dl maitoa/omenamehua
0,5 dl korppujauhoja
½ limen mehu
suolaa
mustapippuria
currya
1 kanamuna
0,5 dl maitoa/omenamehua
0,5 dl korppujauhoja
½ limen mehu
suolaa
mustapippuria
currya
korppujauhoja pyörittelyyn
oliiviöljyä paistamiseen
Laita kulhoon muna, nesteet, korppujauhot ja mausteet. Anna turvota hetki. Lisää jauheliha. Taikina saa jäädä melko löysäksi, mutta kasassa pysyväksi. Kaada leikkuulaudalle kasa korppujauhoja. Nosta sormin tai lusikalla korppujauhoihin nokare kanamassaa, pyörittele. Nosta nokare leikkuulaudan toiselle reunalle, muotoile sormin littanoita tasaisen kokoisia ”pikkupihvejä”. Kun koko taikina on esivalmisteltu, paista pullat melko reilulla lämmöllä kullanruskeiksi. Kun pinta on saanut värin ja rapeuden, on sisuskin ehtinyt kypsyä meheväksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti