Tämä ohje on
helppo muistaa. Yhtä paljon kaikkia pääraaka-aineita, kourallinen vihreitä ja
loraus vinaigretteä. Vihreän määräkään ei ole niin nuukaa, rucola ja basilika
ovat vahvoja, mutta eivät jyrääviä makuja. No, ehkä rucolan kanssa olisin
hieman varovainen. Tehdessäni tätä parsabuffaamme tarjolle, käytin osan
vihreästä parsasta piirakkaan ja osan valkoisesta parsakeittoon. Niinpä salaatissa oli vihreän parsan
kantapaloja ja valkoisesta nuppupuolen paloja. Alla oleva ohje riitti hyvin
seitsemälle aikuiselle, kun tarjolla oli muutakin herkkua. Seuraavan kerran
muuten lisään tähän pinjansiemeniä, voisivat tuoda lisämakua ja tekstuuria
salaattiin.
salaatti:
250g vihreää parsaa
250g valkoista parsaa
250g napakoita mansikoita
kourallinen basilikaa ( >10 lehteä)
kourallinen rucolaa
keitinveteen n. 2tl sokeria ja 1tl suolaa
vinaigrette:
3rkl rypsiöljyä (tai muuta mahd. mautonta)
(1 rkl pähkinäöljyä)
2rkl valkoista balsamicoa
1-2 tl omenaviinietikkaa
rouhaisu mustapippuria
ripaus suolaa
250g vihreää parsaa
250g valkoista parsaa
250g napakoita mansikoita
kourallinen basilikaa ( >10 lehteä)
kourallinen rucolaa
keitinveteen n. 2tl sokeria ja 1tl suolaa
vinaigrette:
3rkl rypsiöljyä (tai muuta mahd. mautonta)
(1 rkl pähkinäöljyä)
2rkl valkoista balsamicoa
1-2 tl omenaviinietikkaa
rouhaisu mustapippuria
ripaus suolaa
Pilko parsat n.
1,5cm pätkiksi. Kiehauta kattilassa vettä määrä, joka juuri ja juuri peittää
parsat, mausta vesi reippaasti sokerilla ja suolalla. Keitä ensin valkoisia
parsoja 1-2 minuuttia, lisää sitten vihreät ja jatka kevyttä kiehuttelua
muutama minuutti. Parsat saavat jäädä
napakoiksi suutuntumaltaan. Huuhtele parsat kylmällä vedellä kypsymisen
lopettamiseksi ja laita valumaan talouspaperin päälle.
Pinoa basilikan
lehdet päällekkäin, leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Käytä rucolasta vain
lehtiosat, ei vartta. Revi rucolat hieman pienemmiksi. Pilko mansikat
parsapaloja hieman isommiksi lohkoiksi. Laita kaikki salaattiainekset kulhoon.
Tee vinaigretti sekoittamalla voimakkaasti kaikki ainesosat emulsioksi ja lisää
se salaatin joukkoon. Sekoita kevyesti, anna maustua jääkaapissa 30-90min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti