Tämä kastike
kuuluu sarjaamme puolivalmista ja helppoa, mutta vie hetken aikaa. Kannattaa siis
aloittaa ruuanlaitto tällä. Kastike sopii erinomaisesti riistalle ja kanalle,
eli melko ääripään mauille. Kastikkeen paseeraan kestokahvinsuodattimen läpi.
Etsin kaupassa ystävillemme salaattilinkoa ja käteeni osui tuollainen suodatin,
näytti harsoa siistimmältä vaihtoehdolta knöllien ja hötöjen poissiivilöintiin
ja kyllä – tuohan toimii! Eikä maksanut kuin kolme euroa.
Valmis
demi-glace on varsin mautonta ja vetistä, reduktio saa siis olla todella vahvan
makuinen. Kannattaa lisätä demi-glace erissä, jottei kastikkeesta tule liian
vetistä, makuun vaikuttaa käytetty punaviini. Lisäuolan ja pyöreyden saa
helposti valmiista nestemäisestä härkäfondista ja makeutta tuo mustaherukkahillo. Hillonkin määrä on vaikea arvioida, itsellämme on ilo
saada omatekoista mustaherukkahilloa ja siten makeus ja määrä voi kotikeittiöittäin vaihdella. Ja puolustellaan
loppuun vielä valmisaineksia – ovat kaikki kuitenkin lisäaineettomia!
2,5dl punaviiniä
liraus härkäfondia
vajaa prk Demi-Glace kastikepohjaa
3-5 rkl mustaherukkahilloa
Keitä
punaviiniä, kunnes jäljellä on n. 0,5dl. Lämmitä Demi-Glacea erissä punaviinin
sekaan, maistele, lorauta hieman härkäfondia lisäsuolaksi ja mauksi. Lisää
lopussa mustaherukkahilloa. Siivilöi kastike sileäksi harson tai
kestosuodattimen läpi.
Sous-vide poron fileetä ja paistia, papuja, palsternakkapyrettä ja mustaherukkakastiketta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti