Nyt on kyllä
sellainen ohje tulossa, että sydäri voi tulla jo pelkästä lukemisesta. Mutta on
herkkua!
Aikaisemmin olen jo kirjoitellut uudelleen lämmitetyn pottumuusin tympeästä
mausta. Ja jos lepuskojen sijaan kaipaa ruualle lisuketta, mikäs sen paremmin
peittäisi makua kuin kunnon leivitys ja voissa paistaminen! Perunamuussiin
itsessään ei tarvitse lisätä mitään, kunhan se on jääkaappijähmeää. Leivityksen tarvikemäärät ovat
taasen riippuvaisia pottumuusin määrästä, meidän 9 kpl:een settiin riitti yksi kanamuna.
Korppujauhotuksen jälkeen perunapihvit olisi hyvä saada suoraan pannulle. Kannattaa
varata reilun kokoinen lautanen korppujauhoille ja kanamunalle, perunapihvejä voi
tehdä puolet korppujauholautaselle valmiiksi ja puolet kanamunaan. Kun olet
nostellut korppujauhotetut pannulle riviin (muista mihin laitoit ensimmäisen!),
ehdit hyvin korppujauhottaa ja nostella pannulle loput, ennen kuin aloitat
kääntelykierroksen sijoitusjärjestyksessä.
Taputellut piffit leivitystä odottamassa |
Perunamuussia
vehnäjauhoja
korppujauhoja
kanamuna
suolaa, pippuria
voita paistamiseen
vehnäjauhoja
korppujauhoja
kanamuna
suolaa, pippuria
voita paistamiseen
Ota kylmästä
muusista lusikalla kököjä ja taputtele ne jauhotetuin käsin paksuhkoiksi pihveiksi.
Laita kolmelle erilliselle lautaselle vehnäjauhoja, kanamuna ja korppujauhoja.
Vatkaa munan rakenne kunnolla rikki. Lisää korppujauhoihin suolaa ja
mustapippuria. Pyörittele perunapihvit ensin vehnäjauhoissa, sitten kanamunassa
ja viimeisenä korppujauhoissa. Paista runsaassa voissa kummaltakin puolelta
kullanruskeiksi, tarvittaessa useammassa erässä. Nosta talouspaperin päälle valumaan ja tarjoa mahdollisimman
pian.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti