perjantai 8. marraskuuta 2013

Revittyä karitsaa


Potkia kannattaa varata yksi per ruokailija – ellei halua nauttia tästä herkusta vielä seuraavanakin päivänä. Ensimmäisen kerran tarjosimme tätä herkkua kavereiden kanssa tapastellessa. Tuolloin keitin lientä enemmän kasaan ja revin lihat pieneksi asetellakseni ne lapinrieskapalojen päälle. Rieskat olivat kaksinkertaisia ja välissä oli piparjuurituorejuustoa. Toisella kerralla potkat olivat tarjolla haudutuspadassaan, nostelimme luut pöydässä sivuun (saa nuolla…), jotta murean ja luista irroneen lihan nosteleminen lautasille kävisi helpommin. Tuolloin kaverina oli grillipottuja.


2 karitsanpotkaa
2 sipulia
2-4 kynttä valkosipulia
n. 1/2pll punaviiniä
1prk tomaattipyreetä
1prk kuorittuja tomaatteja
1prk kapriksia
1 dl rusinoita
rosmariinia, reilu ripaus kanelia, mustapippuria, mööfondia

Ruskista potkat, pyörittele sekaan sipuliviipaleet ja pienityt valkosipulit ja hetken päästä tomaattipyree & mausteet. Lisää viini, anna alkoholin kiehua pois. Lisää pilkotut kuoritut tomaatit ja tarvittaessa vettä.

Hauduttele pari tuntia, tarkista maku. Lisää tarvittaessa viiniä. Saa hautua huoletta useamman tunnin. Lisää noin vartti ennen tarjoilua kaprikset ja rusinat. Tarkista tämän jälkeen suolan määrä. Fressiä näköä saa, kun kalttaa jokusen tomaatin ja pilkkoo ne sekaan kapristen ja rusinoiden lisäyksen yhteydessä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti